Четвер, 23 червня 2022 — Сумський прес-клуб

На завершальному етапі моніторингу публікацій гіперлокальних друкованих та інтернет-видань Сумської області за період із 6 по 12 червня 2022 року було проаналізовано 306 матеріалів у 10 виданнях. Слід зазначити, що контент видань з початком війни суттєво змінився –значна частина матеріалів, а саме 131, стосуються цієї теми. Превалюють короткі новини, створені на основі прес-релізів.Саме цим пояснюється загалом низька кількість експерток, а, відповідно, й фемінітивів. Домінування чоловіків і як експертів, і героїв публікацій все ще є стабільним.

Опубліковано в Моніторинг

Андрій  Кокотюха не потребує багатослівного представлення, бо відомий багатьом. Український письменник-белетрист народився у місті Ніжині. Свій перший художній твір написав у сім років, але до 12 років читав і писав лише казки.

Як стверджує всюдисуща Вікіпедія, мріяв стати бібліотекарем. Натомість працював збиральником меблів, різноробочим,  муляром на будівництві та закінчив факультет журналістики Київського університету імені Тараса Шевченка. Неодноразово перемагав у конкурсі «Коронація слова». Кум колеги по цеху Сергія Жадана, «…і не лише його, у мене ще шестеро хрещеників», – зауважує Андрій.

Свого часу Кокотюха назвав себе російськомовним письменником, бо ж пише двома мовами. Проте його погляд на східного сусіда тверезо критичний. Про особливості російської ментальності та «рускій воєнний корабль», українську культуру та наше інформаційне поле, про задумки нових книг – у нашій розмові.

Опубліковано в Інтерв’ю