Понеділок, 06 грудня 2021 — Сумський прес-клуб

Знайшла цю стареньку пожовтілу фотографію, перебираючи старі папери, так званий особистий архів. Пригадала, як її передав мені разом із останнім своїм рукописом Геннадій Петров. Його вже давно немає з нами, але він з нами, – у спогадах, у назві турніру юних журналістів – а назвати його іменем Петрова так доречно запропонувала тодішня голова обласної організації НСЖУ Лідія Рижкова.

Це була редакція на вулиці Горького. Його останні відвідини. У 1996-му він помер на 61-му році життя.

Оригінал матеріалу разом із фото забрала додому. Рукопис пізніше віддала Геннадію Іванущенкові, – щоб не пропав. А ось фото, виявляється, залишилося. На його звороті зазначено: 1946 р..  Геннадію Петрову 10 років.

Починаючи проєкт «Сумська журналістика – в особах», схотілося найпершим поставити цю публікацію, хай і понад 10-річної давності, про нього. Бо він того вартий.

Опубліковано в Спільнота

Отже, Сумському прес-клубу – 20. Коли зайшла мова про те, як відзначити цю дату в час карантину та вимушеного розлюднення, була не одна пропозиція. Кілька з них здалися цілком слушними, і, сподіваємося, вони пролунають у своєму вирішенні – нашому з вами, колеги, спільному вирішенні цих проєктів.

Опубліковано в Новини