Середа, 16 червня 2021 08:22

Зніми документальний фільм завдяки смартфону!

Україно-французький освітній кінопроєкт «Голоси регіонів України» – це унікальний курс для українських документалістів з Дніпра, Львову, Миколаєва, Сум та Харкова. Протягом 3-х місяців автор(ка) вибудовує структуру готового задуму на основі французької школи та знімає епізоди майбутнього фільму. Професійні документалісти Анна Акулевич (Україна) та Володимир Лєон (Франція) допомагатимуть в реалізації документального фільму.

Жодних вікових обмежень, головне – бажання та здатність виражати себе за допомогою кіно-мови! Все, що тобі треба, – смартфон.

Організатори шукають креативні ідеї документальних фільмів не більше 30 хв. за хронометражем. Фільми, що задають неочікувані ракурси та прагнуть впливати на гідність, свободу та права людини.

Подати заявку можна за посиланням: https://cutt.ly/xnUg478

Фінальний дедлайн прийому ідей – 5 липня 2021р. Серед всіх заявок, буде обрано 8 найкращих ідей.

Що чекає на учасників?

6-денний семінар-практикум в Києві разом з менторами проєкту. В цей період ти працюєш над поглибленням ідеї та створенням основи майбутнього фільму. Згодом йде процес написання.

3-х місячне навчання в онлайн-форматі з менторами: розробка та просування проєктів від ідей до скаутингу, підхід до героїв, пошук художньо-виражальних засобів. Проведення семінарів, лекцій, письмові та відео-вправи.

5-денний майстер-клас в Києві. Презентація і показ тизерів міжнародним продюсерам, які проаналізують роботи та дадуть професійні відгуки створеним тизерам. Та головне – можливість зняти бажаний документальний фільм і представити його на міжнародному форумі EurasiaDoc.

Хто може взяти участь?

Наші учасники це молодь з Дніпра, Львову, Миколаєва, Сум, Харкова. А саме – режисери документальних або ігрових фільмів, журналісти, письменники, студенти факультетів режисури та творчих спеціальностей, медіа, PR, режисери, які не мають фахової освіти, але мають власні відео роботи.

Перш за все авторів, що аналізують сучасний світ, по новому дивляться на соціальні виклики та прагнуть на них впливати. У яких є ідея або історія власного міста, регіону, сім’ї, або будь-чого, що чіпляє.

Жоднх вікових обмежень немає, освіта вища або неповна вища.

Участь в проєкті безкоштовна. Для учасників також враховане проживання та харчування у Києві за рахунок проєкту. Транспортні витрати програма не покриває.

Залишились питання? Пиши на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Підписуйся на наші офіційні сторінки в Facebook та Instagram.

За підтримки Українського Культурного Фонду.

Прочитано 310 разів