Середа, 16 лютого 2022 19:51

Єднаймося на Марші єдності!

Прийти у суботу, 19 лютого,  на акцію «Марш єдності. Суми»  закликали учасники брифінгу, що відбувся у 16 лютого.

«Наша країна довела, що вона сильна і єдина, – сказав архієрей Православної церкви України, архієпископ Сумський та Охтирський Мефодій. – Зараз складний час, бо війна не розрізняє ні національностей, ні віку, вона просто вбиває людей. І проти цієї війни українці змогли об’єднатися. До церкви приходять люди і запитують, чим вони можуть допомогти армії. Ми їх спрямовуємо до організацій, що зосереджують зусилля з допомоги. Немало наших священників пішли служити капеланами – і до збройних сил, і до територіальної оборони. І не тільки наших – нині об’єднуються в намаганні допомогти захисникам країни служителі різних конфесій.  Ми молимося за Україну. І тому підтримуємо ініціативу активних сумʹян провести марш єднання. Церква з вами!»

Представниця молодого покоління громадська активістка Дар’я ДАНІЛОВА переконана: молодь повинна прийти на акцію, адже від того, наскільки сильними будемо ми сьогодні, залежить майбутнє країни. «Можна сидіти вдома і панікувати, але коли ми вийдемо всі разом і побачимо, як нас багато, які ми єдині, ми почнемо мислити і відчувати інакше».

«Ви прийдете, і побачите своїх колег по роботі; чи сусідів, про яких, може, не знали, які вони українські за духом; побачите однокашників, з якими вчилися у виші 20 років тому, і ви зрозумієте, що є люди, на яких можна розраховувати. Хто прийде рятувати вас і кого кинетеся рятувати ви, – говорить журналістка, волонтерка  Тетяна ГОЛУБ. – Так, ми всі боїмося, коли настає тривожний час. І це нормальна реакція людини. Але давайте боятися конструктивно. Вчитися надавати першу медичну допомогу. Плести маскувальні сітки, бо ж закінчується зима і вже потрібні весняні сітки. Просто  виходити на спільні акції. Адже за нами спостерігають, – і російська розвідка, і тутешні представники пʹятої колони Москви, які, може, бачать вже себе гауляйтерами. Ми повинні їм показати, що цього просто так не допустимо».

Ініціатор акції, громадський активіст, волонтер  Андрій БУКІН впевнений, що нині країна значно сильніша, ніж була в 2014-му. Це і сформована армія, і тероборона, і правоохоронні органи, готові боротися за порядок у місті. Але захищати своє місто повинен кожен містянин. І ми маємо засвідчити: тут, у Сумах, є люди, які не дозволять забрати те, що належить нам, українцям. «Приходьмо з дітьми, з друзями, з плакатами. Давайте у суботу о 10-ій ранку зустрінемося біля памʹятника Тарасу Шевченку і засвідчимо, що ми – українці».  

Що ж, саме біля Шевченка у Сумах починалося багато хороших справ. Єднаймося знову тут на Марші єдності!

Прочитано 798 разів