П'ятниця, 23 вересня 2022 10:30

Нарешті в університеті!

Чудового вересневого дня кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ зібрала своїх першокурсників, підростаючих мас-медійників, які віднині стали групою ЖТ-21. Приводів для зустрічі було багато, та найголовніший – кафедральний день першокурсника.

Студенти з нетерпінням чекали на цю подію, адже це перша можливість побачити своїх одногрупників, куратора та викладачів наживо, а не на екранах своїх ноутбуків. На жаль, через складну ситуацію в країні не всі мали змогу бути присутніми на заході, проте сучасні технології університету нікого не залишили осторонь і ті, хто далеко, долучилися онлайн і спостерігали за всім, що відбувалося.

На захід прийшли гості: випускники минулих років Олександра Сиса, 2011 року випуску, зараз – співробітник пресслужби Сумського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки; Олександр Бондаренко – начальник пресслужби оперативного тактичного угрупування «Суми». Вони привітали першокурсників і поділилися важливою інформацією та своїм досвідом, що справді корисні для студентів.

1 курс сиса

1 крус саша бондаренко

Світлана Халімоненко, випускниця 2011 року, а нині – офіцерка служби зв’язків із громадськістю оперативного командування «Північ», на жаль, не змогла бути присутньою на цьому заході наживо, – служба! Але вона записала відеозвернення з дуже влучними словами, що надихнули юних.

Ще спілкувався з «першачками» досвідчений студент, четвертокурсник Анатолій Сердюк. Спочатку запитання ставив він. Але першокурсники заздалегідь приготували і свої анонімні запитання, тож Анатолію, гостям і викладачам довелося відповідати на них.

Побажання та настанови студентам-першокурсникам висловили декан факультету ІФСК Олена Сушкова, викладачі та співробітники кафедри Ярослав ЯненкоАлла ФедоринаОлена БондаренкоРаїса СтоянМарина Садівнича.

У залі, передусім завдяки модерації завідувача кафедри Володимира Садівничого, панувала легка, весела та приємна атмосфера. Напевно, найцікавішим і у той же час найскладнішим завданням, яке отримали першокурсники, було написати лист собі, випускникові 2026 року. Написавши побажання у майбутнє, листи віддали куратору Олені Бондаренко, щоб прочитати їх уже під час отримання дипломів бакалавра.

1 курс

Заключною частиною дня першокурсника стала спільна фотосесія і довгоочікувана екскурсія університетом. Студенти були вражені сучасно обладнаними теле- та радіостудіями, мультимедійними кабінетами й комп’ютерними класами кафедри, масштабами університетської бібліотеки та, на перший погляд, довжелезними коридорами.

Першокурсники залишилися задоволеними і помчали додому ділитися новими враженнями. Адже вони нарешті побачили початок, з якого #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Любов Сітак, першокурсниця

  https://journ.sumdu.edu.ua/ua/news/1094-nareshti-v-universiteti

Прочитано 1358 разів