Четвер, 14 вересня 2017 16:51

Трикутник "влада-громадськість-медіа": співпраця заради реформ

14 вересня в Сумському прес-клубі представники громадськості, медіа та влади обговорили проблеми, які виникають у процесі співпраці в реформі децентралізації влади.

Співорганізаторами заходу, проведення якого стало можливим завдяки підтримці Інституту розвитку регіональної преси, стали ГО «Бюро аналізу політики», Інститут масової інформації та управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської облдержадміністрації.

«Зараз у нас практично відсутня співпраця між владою, громадськістю і медіа. Влада щось робить собі і не чує громадськість, громадськість, в свою чергу, замість того, щоб контролювати владу, сама займається продукуванням ідей і їх втіленням, а ЗМІ зайняли роль спостерігача», – зазначив колишній голова облради Марк Берфман.

Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Сергій Над’ярний, зауважив, що місцеві ЗМІ не тяжіють до аналітичних матеріалів, обираючи новинний контент, який не дозволяє глибоко розкривати тему тієї ж децентралізації, оприлюднювати думки експертів з того чи іншого питання.

Олексій Захарченко, регіональний представник Інституту масової інформації в Сумській області, зазначив, що журналісти стикаються з проблемою відсутності експертів – людей, які могли б фахово прокоментувати ті чи інші події. На ефірах та в газетах присутні одні і ті ж особи, але інших компетентних експертів, яких можна було б запросити, немає.

Прочитано 593 разів