Середа, 18 жовтня 2017 18:04

Проект підтримки друкованих ЗМІ в процесі роздержавлення охопить 11 регіонів

Тернопільський прес-клуб оголошує новий етап проекту «Комплексна підтримка друкованих ЗМІ різних регіонів України в процесі роздержавлення та налагодження їх самостійної діяльності», що його було розпочато в лютому цього року за підтримки “Українського медійного проекту” (У-Медіа), що реалізується Інтерньюз в Україні та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Територіально сферу впливу проекту буде значно розширено, він охопить 11 областей України, а саме – Тернопільську, Волинську, Дніпропетровську, Житомирську, Закарпатську, Львівську, Полтавську, Сумську, Харківську, Херсонську та Чернігівську.
Щодо змісту діяльності, то вона і надалі полягатиме в наданні різнопланової допомоги колективам і керівникам газет названих регіонів у ході їх роздержавлення згідно з Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», а також на початку їх самостійної роботи.
Передусім у період з жовтня 2017-го до червня 2018-го буде проведено 9 кущових тренінгів під керівництвом сертифікованих фахівців на теми, що були визначені найактуальнішими в результаті опитування цільової аудиторії першого етапу проекту. Зокрема, щодо правової підтримки, організації газетного менеджменту та тематичного й графічного осучаснення газет. З огляду на те, що на даному етапі реформування редакціям дуже потрібен широкий обмін практичним досвідом, для редакторів газет також буде організовано стажування в успішних редакціях.
Практична правова допомога надаватиметься через централізовану телефонну лінію проекту, куди при потребі зможуть звернутися керівники та працівники редакцій не лише з областей-учасників, а й з усієї України. Письмові юридичні консультації з’являтимуться на сайтах регіональних прес-клубів та в партнерських онлайн-ЗМІ. Окрім цього можна буде задати запитання і отримати відповіді на них електронною поштою. В окремих ситуаціях юрист проекту надаватиме потребуючим допомогу у досудових справах.
З метою збільшення прозорості процесу реформування друкованих ЗМІ та покращення обміну відповідною інформацією між регіонами журналісти проекту готуватимуть тематичні публікації та дайджести новин, пов’язаних з роздержавленням газет. Також в рамках проекту буде видано і безкоштовно розповсюджено спеціальний посібник для керівників та працівників редакцій.

Контактні дані:
Тернопільський прес-клуб - м. Тернопіль, вул. Качали, 3
Телефон 050-528-03-15
Електронна пошта Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Сайт http://pressclub.te.ua/category/роздержавлення-змі/

Прочитано 1334 разів