Субота, 04 листопада 2017 18:09

Василь Симочко та СІО: європейське обличчя закарпатсього регіону

У рамках прес-туру на Закарпаття, організованого Ужгородським прес-клубом, журналістам пощастило познайомитися із непересічною людиною, яка ще в далекі 90-ті організувала своє підприємство і продовжує успішно тримати його на плаву. Мова йде про Василя Симочка, відомого громадського діяча, члена Українського союзу промисловців та підприємців, засновника і директора приватного підприємства «СІО».

Історія підприємства започаткувалася 24 жовтня 1995 р. Його назва – «СІО» – розшифровується як «Симочка и остальные». Основними напрямками діяльності фірми «СІО» є виробництво та реалізація виробів з деревини, експорт, оптова та роздрібна торгівля продуктами деревообробки, заготівля та переробка лісу.

«Криза 2008 року внесла корективи у нашу діяльність, – розповідає Василь Симочка. – Щоб вижити, нам довелося об’єднатися із іноземними партнерами». Тому зараз ПП «СІО» стало власністю трьох партнерів: Симочко В.Ф. як приватної особи, компанії Долле АС із Данії та компанії Бурже із Франції. Ці компанії інвестували свої кошти, обладнання, технології та інтелектуальні напрацювання у розвиток підприємства, яке за ці останні роки кардинально змінило своє обличчя.

Тепер «СІО» – одне з підприємств, які створюють позитивний імідж закарпатського регіону не лише в Україні, але і в Європі. Орієнтація іде передусім на конкурентноздатність продукції на європейському ринку, бо в сучасних економічних умовах це є неодмінною вимогою успішної діяльності.

20171104 01

20171104 02

20171104 03

20171104 04

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Просування реформ в регіони» Програма Європейського Союзу «Підтримка громадянського суспільства в Україні»

Прочитано 907 разів