Вівторок, 25 червня 2019 09:24

«Стара фортеця» чекає лицарів

У Тростянці29-30 червня пройде 10-й фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття». Для участі у ньому надійшла рекордна кількість заявок від реконструкторів з України, Молдови, Чехії, Ізраїлю та Франції.

Вже за традицією, фестиваль проходитиме на території унікальної пам’ятки архітектури XVIII століття – фортеці «Круглий двір».

У програмі фестивалю змагання у номінаціях «штурм фортеці», «щит-меч», «рапіра Ренесансу», бої «5 на 5», «12 на 12», професійні бої. Фестиваль-2019 отримав міжнародний статус турніру BuhurtChallenger в номінаціях «5 на 5. Чоловіки» і «5 на 5. Жінки» від організації BuhurtLeague. Це означає, що команди, зареєстровані в цьому проекті, отримають бали в міжнародному рейтингу. Нагадаємо, що цьогоріч Україну на міжнародному турнірі з історичного середньовічного бою «Бугурт Прайм», що відбувся у лютому у Князівстві Монако,представляла команда клубу «Князь», у складі якої був і сумчанин. Вона зайняла третє місце. Клуб «Князь» був єдиним представником України серед 10 топ-команд світу.

Гостей фестивалю крім традиційно видовищних лицарських боїв, чекають: ярмарок; майстер-класи з історичних танців, костюмовані вистави, корчма із середньовічними стравами. Бажаючі зможуть постріляти з лука та арбалета і взяти участь у боях на м’якому спорядженні.І все це під супровід музичних гуртів, що виконують середньовічну музику. Кожен фестивальнийдень закінчуватиметься вогняним шоу.

Традиційно на березі озер в урочищі Нескучне буде функціонувати безкоштовний наметовий табір із найнеобхіднішими зручностями.

0625 shedule

Прочитано 1025 разів