Понеділок, 30 вересня 2019 19:41

Соціальний ролик створили молоді

Сьогодні відзначається День усиновлення. До нього аматорський колектив BackstageOfLife за підтримки ГО "Калинове гроно" створив ролик, який емоційно, словами вірша Марини Садівничої розповідає про біль сирітства.

А про свято говорить голова ГО "Калинове гроно" Ніна Чернявська: "Сім'я - не привілей. Батьківської турботу заслуговує кожна дитина! І найважливішою умовою для розвитку дитини є її виховання в сім’ї. Це очевидно, тому не випадково, що Конвенція ООН про  права  дитини  1989  року містить перелік норм, які повинні забезпечувати захист сім’ї.
27 листопада 2008 року згідно з Указом Президента України «…ураховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім'ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення…» в Україні встановлено Свято День усиновлення - 30 вересня, в День святих Віри, Надії та Любові, а також їхньої матері Софії. Цей день є символом милосердя і добра по відношенню до людей.
У цей день прийнято дякувати від імені всього суспільства усиновителям, співробітникам дитячих будинків та комісій з усиновлення. День усиновлення є ще одним важелем захисту прав дітей, які позбавлені батьківської опіки.
Кожного дня все більше і більше наших співгромадян відкривають свої серця і двері домівок для дітей.
Усиновлення – це особлива дорога усіх батьків. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями – і дитини, і дорослого…
Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави".
Ролик можна переглянути за посиланням https://youtu.be/yFOoIqAUzUk
Прочитано 1675 разів