Субота, 20 червня 2020 13:32

Спасибі, тату, що ти є!

21 червня відзначається Міжнародний день батька. Відеоролик, який підготував проект «Гендерно чутливі ініціативи» громадської організації «Сумське громадське коло»  у партнерстві з ГО  «Калинове гроно», присвячене цьому дню. Використовувати відео у ЗМІ та соцмережах – можна!

Так склалося, що відповідальність за виховання дітей суспільство перекладає на жінку. Через відсутність гендерної політики у прийнятті рішень у громадах більша частина часу виховання дитини лягає на плечі матері. Як наслідок, батько здебільшого сприймається як «гаманець», «не здатний подбати про новонародженого малюка», «черствий»… І при розлученнях здебільшого виховання дітей покладається на матір.
«Хочеться підкреслити, що такі стереотипи абсолютно негативно впливають на розвиток дитини, – каже голова ГО «Сумське громадське коло» Ніна Чернявська. – Адже не можна віддаляти дитину від спілкування з обома батьками. В сучасному суспільстві недоречно виокремлювати жіночі та чоловічі обов’язки, тим більше в питанні виховання дітей. Робота громади повинна бути спрямована на розвиток майбутнього покоління і давати можливість доглядати за дітьми мамам і татам однаково».
Проект «Гендерно чутливі ініціативи» наголошує: для дитини вкрай важливо відчувати любов і тепло від оточуючих. Не можна виділяти значення в житті одного з батьків, занижуючи важливість іншого.
ГО «Калинове гроно» дякує маленьким художникам за участь у створенні ролика і нагадує всім: привітайте тата зі святом!
Відео – тут:
https://drive.google.com/file/d/1M-vPTzYyOPkLhsFvVoMr9w_vo4RNMyL_/view

Прочитано 605 разів