Субота, 16 липня 2022 — Сумський прес-клуб

«Я народився в хаті скраю – Найкрайній в нашому селі. За нею луки пахли чаєм, У травах коники сюрчали, І ранок косами білів», – пише в одному зі своїх віршів Микола Гриценко. Його спогади про ту хату; про рідне село Тимченки, а в ньому – про сільський окраєць, що мав назву Самар; щемні – про маму та батька стали важливою нотою творчої зустрічі з відомим поетом, що відбулася в Сумські обласній науковій універсальній бібліотеці.

Опубліковано в Новини

Вони могли б ніколи в житті не зустрітися. Жити в своїх світах, які ніколи б не перетнулися. Могли б не знати одне про одного і нічого не втратити.

Якби не війна.

Війна покликала до активних дій ці два неспокійні серця. Вони стали волонтерами ще з 2014 року. І в цих своїх патріотичних життях, повних безумовного служіння Україні, вони просто не могли не зустрітися. Їхні, здавалося б, паралельні світи стали тісно дотичними. Вони не тільки зустрілися, а й подружилися. Об'єднані спільною високою метою, стали пліч-о-пліч до боротьби за незалежність України. І віддаються цій боротьбі на повну силу, а часом і понад неї.

Опубліковано в Спільнота