Середа, 20 грудня 2017 — Сумський прес-клуб

Дотримання балансу, напевне, має бути у всьому. От уявіть собі, якби на суді було присутнє лише звинувачення, і не було захисту, чи навпаки. Або на баскетбольному майданчику кільце для забивання м′ячів розмістили лише з одного боку, а з іншого – ні; проте бали рахують і гра йде!.. Чи в подружжі право на висловлення думки мали б виключно чоловік чи виключно жінка, – ні, не десь у мусульманських країнах, а ось тут, у нас…

Опубліковано в Публікації

Дуже своєрідний вид туризму для сімейних мандрів і неординарного дозвілля практикує Словаччина, а віднедавна і Україна, слідами словацьких партнерів: пригодницький туризм. В Євросоюзі його розглядають як інструмент для розвитку місцевої економіки, для створення дієвих мереж між підприємствами, громадськими організаціями, місцевими громадами.
Таке казкове королівство організували у східній Словаччині (Кошицький край) місцеві ентузіасти. Свого часу ідею запозичили з Чехії, а сьогодні активно діляться з українцями, зокрема громадською організацією «Асоціація студентів-економістів Закарпаття».

Опубліковано в Аналітика

Серед реформ та законодавчих змін, які зараз впроваджуються в Україні, важливою частиною є виконання екологічної складової Угоди про асоціацію з ЄС. Закони про стратегічну екологічну оцінку, запровадження сортування сміття, встановлення норм щодо викидів в атмосферу, – Україна поступово наближається до європейських принципів та підходів у сфері охорони довкілля. Ужгородський прес-клуб розібрався, які зміни чекають на Україну та які кроки повинна зробити наша держава, щоб наблизити законодавство до норм та вимог Європейського Союзу, оскільки реформи, що стосуються охорони навколишнього середовища, відбуваються на виконання евроінтеграційних зобов’язань України.

Опубліковано в Аналітика

Українці дуже чітко, найвищою ціною - ціною людських життів, задекларували своє прагення проєвропейського курсу для нашої країни. Очевидно, цінності, важливі для громадян ЄС, є близькими й українцям. Утім, звичайно, думки всередині суспільства різняться, дискусія стосовно пріоритетних цінностей доволі гостра, а результати численних досліджень на цю тему демонструють цікаві статистичні показники.

Опубліковано в Інтерв’ю