Вівторок, 17 жовтня 2017 — Сумський прес-клуб

Давно не бачився з одним своїм друзякою із Чернівців. А як виявилося, він був у нас на Сумщині цього року аж двічі! І не побачилися в Сумах… «Чому?», – питаю по телефону. «Не склалося». «А де був? Що бачив?». «Маленький провінційний райцентр, що сьогодні залишає відбиток у пам’яті неочікуваною доглянутістю та ошатністю. Це Тростянець – козацьке містечко з майже 350-літньою історією», – у відповідь.

Опубліковано в Аналітика

18 жовтня об 11.00 в обласному прес-клубі відбудеться прес-конференція, присвячена прибуттю на Сумщину Мандрівного фестивалю.

Опубліковано в Анонси

Минуло рівно чотири місяці з часу запровадження в Україні безвізу. Попри певний скептицизм і недовіру до останнього дня, безвізовий режим таки запрацював. І реально працює, про свідчать численні черги як за біометричним паспортами, так і у пунктах пропуску на кордонах. 

Опубліковано в Аналітика

Реформа освіти не є зобов’язанням України на євроінтеграційному шляху. Більше того, останні законодавчі новації, як відомо, стали причиною достатньо різких заяв від очільників сусідніх держав. Усе ж, освітня сфера є однією з найбільш відкритих до інтеграційного процесу. Саме в освіті відмінно налагоджуються зв’язки і поки, наприклад, реформування інших більш «громіздких» сфер державного життя часом пробуксовує, педагоги і ті, хто навчаються, активно запозичують європейський досвід і діляться власним з Європою.

Опубліковано в Аналітика