Понеділок, 02 листопада 2020 — Сумський прес-клуб

Чи зручно було б мешкати у місті, де всі вказівники раптом поміняли місцями? Чи хотіли б ви жити на арені цирку при тому, що навколо вас триватиме вистава? Чи здатна людина слідкувати за калейдоскопом безперервно?..
До чого ці запитання, – запитаєте? Бо, здається, у якомусь такому, неспіввідносному з раціональністю, середовищі ми живемо зараз. Приводи для більших чи менших вистав народжуються безперервно; шоу перебивається іншими шоу, і неважливо, що декорації не встигають мінятися, головне – аби безперервно змінювалися предмети обговорення; аби думка не концентрувалася; аби ліс губився за деревами, а окремі дерева поринали у лісі…
Падають рейтинги перед виборами? А давайте проведемо непредметне, незаконне і нефахове опитування! І масмедіа говорять про те опитування більше, ніж про самі вибори… Що, опитування не вдалося? На виборах були порушення? А ось вам рішення Конституційного суду!..
Як зорієнтуватися в цьому інформаційному вирі людині, недосвідченій у політичних інтригах і облудних шоу?

Опубліковано в Спільнота

Як не «профукати» омріяну роботу? Ми сушимо голову над цим запитанням ще зі студентських аудиторій. А життя тим часом не полегшує пошуку відповіді на нього, а навпаки.
Скажімо, за даними Державного центру зайнятості від початку карантинних обмежень станом на кінець серпня статус безробітного в Україні отримали майже 432 тисячі осіб. Це на 67% більше, ніж за аналогічний період торік.
Утім, поза карантинною кризою є кризи інші. Ми часто стикаємося з ситуацією, що очікування роботодавців і молодих спеціалістів одне про одного не співпадають. Медіаринок праці у цьому аспекті не є винятком. У виші нам кажуть: ви здобуваєте всі необхідні знання. На бажаному місці роботи дивуються: чого вас учили?!
Задавшись запитанням, яких же спеціалістів потребують сучасні медіа, ми вирішили поспілкуватися з редакторами ЗМІ. Нас цікавить, чи приймають вони на стажування та чи беруть на роботу студентів; чого вимагають від своїх практикантів; які бачать прогалини в університетських програмах і що вважають визначальним для людей, які хочуть працювати журналістами.

Опубліковано в Навчання

«Навіщо вона мені потрібна?», «Ненавиджу її!», «Не хочу її вчити!» Як часто ви чуєте від своїх дітей ці фрази, коли мова йде про вивчення англійської мови? А як часто ви, батьки, говорите: «Треба вчити, вона тобі потрібна!» Проте діти так і не розуміють, навіщо їм та англійська, а батьки не знають як «змусити» дитину її вивчати.
«Хочете, щоб ваша дитина вивчала іноземну мову? Закохайте її у неї! Бо саме ви, батьки, відіграєте у цьому неабияку роль», – впевнено говорить Валентина ЯНКОВСЬКА, викладачка англійської мови з 10-річним стажем роботи, вісім із яких – робота з дітьми від трьох років.

Опубліковано в Інтерв’ю